Sancțiunea a fost anunțată de Comisia pentru protecția datelor cu sediul în Irlanda, care supraveghează respectarea Regulamentului General pentru Protecția Datelor (GDPR). Autoritatea irlandeză a constatat că Meta nu a respectat o decizie dată de Curtea de Justiție a UE în anul 2020

Anterior, cea mai drastică amendă a autorității irlandeze a primit-o Amazon în anul 2021, mai exact 746 de milioane de euro, pentru că nu a prelucrat corespunzător datele personale.

Meta are acum la dispoziție cinci luni pentrua suspenda orice viitor transfer de date cu caracter personal ale utilizatorilor europeni către serverele din SUA și șase luni pentru a înceta prelucrarea și stocarea în SUA a oricăror informații personale ale cetățenilor europeni care au fost anterior transferate încălcând regulamentul european. Decizia se aplică doar în cazul Facebook, iar Meta a precizat că va face recurs și că nu va exista nicio întrerupere imediat a serviciilor Facebook în țările membre UE.

Nick Clegg, președintele Meta pentru afaceri globale, a declarat: “Suntem dezamăgiți de faptul că am fost vizați că folosim același mecanism juridic ca mii de alte companii care doresc să furnizeze servicii în Europa. Această decizie este greșită, nejustificat și creează un precedent periculos pentru nenumăratele alte companii care transferă date între UE și SUA”.

Surse: New York Times, Financial Times

Sursa Foto: Rokas Tenys / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday