Agenția Reuters scrie că Uniunea Europeană va amenda Meta cu o sumă-record, citând informațiile oferite de două persoane familiarizate cu subiectul, care au dorit să-și păstreze anonimatul. Compania condusă de Mark Zuckerberg nu a ținut cont de avertismentul autorității de reglementare din UE când a transferat datele utilizatorilor din blocul comunitar către serverele din SUA.

Conform surselor agenției Reuters, sancțiunea financiară o va depăși pe cea emisă în cazul Amazon, care trebuie să plătească 746 de milioane de euro pentru că nu a gestionat corespunzător datele personale.

Autoritățile de reglementare din UE urmează să emită un ordin prin care să interzică transferul de datelor utilizatorilor de Facebook către serverele americane, din cauza îngrijorărilor că ar putea fi accesate de agențiile americane de informații.

Reuters amintește că în 2020, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a invalidat acordul privind transferul transatlantic de date, invocând preocupările legate de supraveghere. Meta a replicat că fără un astfel de acord, ar putea ajunge chiar să își suspende serviciile în Europa.

Surse alternative: Reuters, Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday