Presa poloneză: Resturile obiectului militar descoperite într-o pădure din nordul țării, la sute de kilometri distanţă faţă de graniţa cu Ucraina, provin de la o rachetă Kinjal rusească.

Conform presei poloneze, care citează experţii de la Institutul Tehnic al Forțelor Aeriene din Polonia, resturile obiectului militar descoperite luna trecută într-o pădure din apropierea oraşului Bydgoszcz, la distanţă mare faţă de granița cu Ucraina, provin de la o rachetă rusească KH-55.

Polonia a fost în stare de alertă privind posibilele infiltrări de armament pe teritoriul naţional, în special după ce, anul trecut, două rachete rusești au căzut într-un oraș polonez de la granița cu Ucraina, ucigând două persoane.

Reamintim, autoritățile poloneze au transmis, luna trecută, că rămăşiţele unui “obiect militar neidentificat” au fost găsite într-o pădure de lângă satul Zamosc, în apropiere de Bydgoszcz, într-o zonă aflată la sute de kilometri de granițele Poloniei cu Ucraina, Belarus și exclava rusă Kaliningrad, dar fără a oferi detalii despre originea acestora.

KH-55 este o rachetă de croazieră, aeropurtată, dezvoltată în timpul Uniunii Sovietice, care poate transporta focoase nucleare și care este lansată din aer, cu ajutorul avioanelor de vânătoare.

Sursă: Reuters

Folosim cookies