Conform presei poloneze, care citează experţii de la Institutul Tehnic al Forțelor Aeriene din Polonia, resturile obiectului militar descoperite luna trecută într-o pădure din apropierea oraşului Bydgoszcz, la distanţă mare faţă de granița cu Ucraina, provin de la o rachetă rusească KH-55.

Polonia a fost în stare de alertă privind posibilele infiltrări de armament pe teritoriul naţional, în special după ce, anul trecut, două rachete rusești au căzut într-un oraș polonez de la granița cu Ucraina, ucigând două persoane.

Reamintim, autoritățile poloneze au transmis, luna trecută, că rămăşiţele unui “obiect militar neidentificat” au fost găsite într-o pădure de lângă satul Zamosc, în apropiere de Bydgoszcz, într-o zonă aflată la sute de kilometri de granițele Poloniei cu Ucraina, Belarus și exclava rusă Kaliningrad, dar fără a oferi detalii despre originea acestora.

KH-55 este o rachetă de croazieră, aeropurtată, dezvoltată în timpul Uniunii Sovietice, care poate transporta focoase nucleare și care este lansată din aer, cu ajutorul avioanelor de vânătoare.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday