Jurații de la tribunalul din Manhattan, New York, l-au declarat vinovat pe fostul președinte de abuz sexual și defăimare a scriitoarei E. Jean Carroll. Aceasta a intentat proces la instanța newyorkeză, în fața căreia a susținut că Trump a violat-o în urmă cu aproape 30 de ani. Deși acesta nu este un proces penal, fostul președinte este obligat să îi plătească despăgubiri în valoare de 5 milioane de dolari.

Trump a negat constant acuzațiile și a făcut-o mincinoasă, motiv pentru care femeia l-a acuzat și de defăimare. Carroll l-a acuzat pentru prima dată în mod public pe Trump în 2019, când el era președinte. Într-un memoriu, ea a scris că s-au întâlnit din întâmplare într-un magazin, Trump i-a cerut să-l ajute cu un cadou pentru o femeie, apoi, într-o cabină de probă, a împins-o în colț și a violat-o.

În mărturia sa, Carroll a prezentat în fața juraților foarte detaliat cele întâmplate. Trump nu a depus mărturie și nu a participat la proces; de altfel, nici nu era obligat, prin lege, să participe.

Surse alternative: Washington Post, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday