E. Jean Carroll le-a declarat juraților instanței din Manhattan: “Sunt aici pentru că Donald Trump m-a violat și, când am scris despre asta, a spus că nu s-a întâmplat. A mințit și mi-a zdrobit reputația, iar eu sunt aici să încerc să-mi recupereze viața”.

Carroll a stat peste trei ore în fața juriului și este de așteptat să-și reia mărturia și astăzi, scrie presa internațională. Ea susține că Donald Trump (76 de ani) a venit în magazinul în care ea lucra, în 1996, și i-a cerut să-i recomande un cadou pentru o femeie. Când au ajuns într-un dressing din magazin, a povestit ea, Trump a împins-o într-un perete și a violat-o.

Fostul președinte a scris, pe rețeaua sa socială, că “povestea ei este frauduloasă și falsă – vânătoare de vrăjitoare!” și a negat că s-ar fi intersectat vreodată cu scriitoarea. El nu este obligat să apară în fața instanței, dar acest proces se adaugă celorlalte cu care se confruntă, în timp ce se pregătește de alegerile prezidențiale din 2024.

Carroll l-a dat pe Trump în judecată în baza unei legi a statului New York, care le permite victimelor violului să-și cheme agresorii în instanță după ani de zile, chiar dacă fapta s-a prescris. De asemenea, femeia a deschis procesul și pentru defăimare, întrucât fostul președinte a făcut-o mincinoasă, lucru care, potrivit ei, i-a distrus reputația.

Sursa: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday