Subsecretarul Trezoreriei, Brian Nelson, a explicat: “Acțiunea de azi vizează înalți oficiali din serviciile de securitate ale Rusiei și Iranului, care sunt responsabili pentru luarea de ostatici sau pentru detenția ilegală a cetățenilor americani în străinătate”.

“Statele Unite arată că nu se poate angaja în acest tip de comportament îngrozitor de a folosi ființe umane ca monedă de schimb, fără a suporta consecințe”, a declarat și un oficial american de rang înalt, sub protecția anonimatului. Reuters amintește că pe FSB din Rusia a mai fost, în trecut, sancționat de Statele Unite. 

Luna trecută, reporterul american Evan Gershkovich, de la Wall Street Journal, a fost arestat în Rusia în baza unor acuzații de spionaj pe care el, WSJ și autoritățile americane le-au negat cu tărie. De asemenea, Rusia a respins o cerere a Ambasadei SUA de a-l vizita pe jurnalist în luna mai. Potrivit Rusiei, refuzul a venit ca răspuns la faptul că Washington a interzis unui ziarist rus să-l însoțească pe ministrul de Externe la New York, unde acesta din urmă conduce lucrările Consiliul de Securitate al ONU.

Rusia și Iranul, doi adversari ai SUA, țin în închisori mai mulți cetățeni americani, despre care Washington spune că sunt reținuți din motive politice și în mod ilegal.

Surse alternative: Reuters, Radio Europa Liberă, DW

Sursa foto: Irenerebrova | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday