Potrivit presei ruse, FSB a transmis că “a oprit activitățile ilegale ale cetățeanului american Gershkovich Evan, născut în 1991, corespondent al biroului de la Moscova al ziarului american The Wall Street Journal, acreditat la Ministerul rus de Externe, care este suspectat de spionaj în interesul guvernului american”. 

Rușii îl acuză pe Gershkovich că fost însărcinat “de partea americană” să culeagă informații despre activitățile unei companii rusești din domeniul Apărării, dar nu au oferit nicio dovadă în acest sens. 

Presa rusă mai scrie că Gershkovich se afla la Ekaterinburg pentru a acoperi războiul din Ucraina și activitatea grupului de mercenari Wagner. Evan Gershkovich acoperă Rusia, Ucraina și fosta Uniune Sovietică. Anterior a fost reporter pentru Agence France-Presse (AFP) și The Moscow Times și asistent de știri la New York Times. The Wall Street Journal nu a reacționat până la acest moment la informațiile despre reținerea acestuia.

Surse alternative: The Guardian, Reuters, The Moscow Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday