Conform publicației NY Times, preluată de Reuters, la scurt timp după invadarea Ucrainei, un utilizator al cărui profil se potrivește cu cel al lui Jack Teixeira a început să posteze informații secrete despre efortul de război al Rusiei pe un grup de Discord, pe care se aflau aproximativ 600 de membri.

New York Times relatează că informațiile secrete publicate pe acest grup mai mare includ detalii despre victimele rusești și ucrainene, activitățile agențiilor de spionaj ale Moscovei și date privind ajutorul oferit Ucrainei. Utilizatorul care le-a distribuit a pretins că postează informații de la NSA, CIA și alte agenții de informații.

Pentagonul a refuzat să comenteze noile date prezentate de New York Times. Publicația americană a fost cea care a prezentat la începutul lunii aprilie și primele scurgeri de date, pentru care a fost pus sub acuzare militarul Jack Teixeira. Cazul este considerat a fi cea mai gravă breșă de securitate din SUA de când peste 700.000 de documente și videoclipuri au apărut pe site-ul WikiLeaks în 2010.

Surse: NY Times, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday