Canada. Poliția investighează furtul unei încărcături de aur și al altor bunuri în valoare de 15 milioane de dolari, dintr-un spațiu de depozitare a mărfurilor de pe Aeroportul Internațional Toronto Pearson.

Potrivit inspectorului de poliție regional, marfa a fost raportată dispărută luni (17 aprilie). Aceasta a sosit cu o aeronavă pe aeroport, a fost descărcată și dusă la o unitate de depozitare, în conformitate cu procedura normală. Încărcătura a dispărut la scurt timp după.

Polițiștii nu au oferit detalii despre proveniența aeronavei sau compania aeriană care a transportat încărcătura și nici destinația sa finală. Au precizat că containerul avea o dimensiune de aproximativ cinci metri pătrați, dar au refuzat să spună cât cântărea.

Autoritatea Aeroporturilor din Greater Toronto (GTAA) a transmis că este la curent cu furtul și că hoții au accesat partea publică a unui depozit închiriat unei terțe părți, în afara liniei de securitate primară. Furtul “nu a implicat accesul la Toronto Pearson în sine și nu a reprezentat o amenințare pentru pasageri sau personalul GTAA”, a mai transmis autoritatea.

Furtul ar putea marca unul dintre cele mai mari astfel de evenimente din istoria Canadei, alături de așa-zisul “marele furt de sirop de arțar canadian” din 2011 și 2012, când trei mii de tone de sirop evaluat la 18,7 milioane de dolari au fost furate dintr-o unitate de depozitare din Quebec.

Surse alternative: Reuters, BBC

Foto: Alexey Novikov | Dreamstime.com

Folosim cookies