Incidentul a avut loc în Derry, un oraş din Irlanda de Nord, cu o zi înainte ca Joe Biden să sosească la Belfast. Protestatari mascați au aruncat cu sticle de benzină aprinse asupra unui vehicul blindat de poliție, care monitoriza parada republicanilor dizidenți, la 25 de ani de la Acordul din Vinerea Mare. Nu s-au înregistrat victime, iar mulţimea s-a dispersat la scurt timp. Evenimentul a fost transmis live pe rețele chiar de către atacatori.

Vineri, șeful poliției din Irlanda de Nord a anunțat că există “informații puternice” privind planificarea unor atacuri chiar împotriva forțelor de ordine, luni, în a doua zi de Paște.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, a declarat că vizita de trei zile a preşedintelui Biden nu va fi afectată de incident. Joe Biden și Rishi Sunak urmează să ţină o conferinţă la un hotel din Belfast, iar miercuri președintele american va susține un discurs într-un campus universitar.

Surse alternative: The Guardian, DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday