“În ultimele 24 de ore, s-a intervenit pentru deblocarea a 274 autovehicule blocate pe calea de rulare cu 655 persoane, precum și pentru degajarea a 59 copaci, fiind avariate 28 autoturisme”, transmite DSU. Dintre acestea, doar în Botoșani, au fost salvate 424 de persoane din 207 autovehicule rămase înzăpezite.

  • În localitatea Tețcani din județul Neamț, un autocar ce transporta 33 minori și 3 adulți a rămas înzăpezit. Toate persoanele au fost preluate și transportate la Căminul de Garnizoană din mun. Roman, cu ajutorul autospecialelor ISU și MApN.
  • În județele Botoșani și Iași au fost suspendate cursurile în toate unitățile de învățământ preuniversitar pentru ziua de 06.04.2023.
  • În județul Botoșani, la Crasnaleuca, o gravidă a născut la domiciliu asistată de medicii ISU prin apel video. Femeia și nou-născutul nu prezintă probleme medicale. Forțele de intervenție nu au putut ajunge la solicitare din cauza stratului consistent de zăpadă.
  • S-a intervenit pentru preluarea și transportul la spital a șapte pacienți care necesită dializă din localitățile Dășeni, Liveni, Drăgușei, Săveni, Gulioaia, Ungureni și mun. Botoșani, precum și a doi pacienți hipertensivi din localitatea Corni și a unui pacient cu plagă tăiată din localitatea Dragalina.
  • Sunt operaționale aeroporturile, porturile, nefiind semnalate probleme în ceea ce privește traficul feroviar.
  • Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 23 localități din Bacău și Botoșani, însumând un număr de aprox. 6.273 consumatori finali nealimentați. În acest moment se intervine pentru remedierea situațiilor semnalate.
  • ANM a extins Codul Roșu de viscol și ninsori până joi la ora 10, valabil pentru mai multe localități din județele Iași, Suceava, Neamț și Botoșani. 
  • Lista drumurilor închise din cauza ninsorilor.

Foto: ISU Neamț

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday