Twitter și-a schimbat, probabil temporar, logo-ul pe web cu simbolul cryptomonedei Dogecoin, la câteva zile după ce Elon Musk a cerut respingerea procesului în care e acuzat că a manipulat valoarea acesteia.

Twitter a operat această schimbare numai în versiunea web, iar nu și pe aplicațiile de mobil ale rețelei sociale. Sigla Dogecoin este vizibilă în partea din stânga-sus a paginii de pornire a Twitter, în locul în care în mod obișnuit era prezentă pasărea albastră, logo-ul rețelei.

Elon Musk, directorul executiv al Twitter, a atras atenția asupra schimbării, postând un meme pe contul său. În urma schimbării, valoarea cryptomonedei a crescut cu 30%, până la peste 0,10 dolari.


Modificarea are loc la câteva zile după ce Musk a cerut respingerea unui proces intentat de mai mulți speculatori, care l-au acuzat că a umflat artificial valoarea Dogecoin, apoi a lăsat-o să se prăbușească. În acest fel, spun speculatorii, Musk a avut câștiguri de miliarde de dolari de pe urma pierderii celorlalți traderi. 

Avocații miliardarului susțin că declarațiile făcute de el nu constituie suficiente dovezi pentru a susține o acuzație de fraudă și au cerut judecătorului să respingă acțiunea.

Sursa: The Guardian

Folosim cookies