Este vorba de Dogecoin, o monedă ce reprezintă un câine, creată în glumă de doi ingineri de la IBM și Adobe, care au vrut astfel să ridiculizeze frenezia investițiilor speculative în crypto-active. Elon Musk a părut la un moment dat că intră în acest joc, umflând artificial valoarea Dogecoin, sau cel puțin așa susțin ceilalți speculatori, care au investit și ei bani în crypto-moneda respectivă. Acum ei îl acuză pe Musk că a crescut în mod deliberat prețul Dogecoin de peste 36 de mii de ori în doi ani, iar apoi a lăsat-o să se prăbușească, câștigând totuși miliarde de dolari pe pierderea celorlalți.

Avocații lui Musk susțin că declarații ale acestuia precum “Dogecoin Rulz” sau “fără maxime, fără minime, doar Doge” au fost prea vagi pentru a susține o acuzație de fraudă. Ei au cerut judecătorului respingerea acțiunii și încetarea procesului.

Cifra de 258 de miliarde de dolari, cerută drept daune, reprezintă triplul valorii de piață pierdute de Dogecoin cu 13 luni înainte de depunerea plângerii împotriva lui Musk. Speculatorii l-au acuzat pe acesta că a dat naștere unei adevărate scheme piramidale. Avocații lui Elon Musk au mai spus că nu a fost niciodată explicat cum ar funcționa o schemă piramidală pe baza “twitt-urilor inofensive și adesea prostești” ale lui Musk despre Dogecoin.

Nu este prima dată când directorul Tesla este adus în fața instanței din cauza postărilor sale pe Twitter. În februarie el a câștigat la limită un proces privind manipularea prețului acțiunilor Tesla, după ce, în august 2018, a scris pe rețeaua de socializare că a aranjat preluarea și delistarea acesteia.

Sursa: Reuters

Foto: Victor Navarro | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday