Biroul de presă al Vaticanului a informat că, în ultimele zile, Suveranul Pontif a avut dificultăți de respirație, însă nu suferă de coronavirus. Potrivit informațiilor obținute de BBC, personalul Papei și o echipă de securitate vor rămâne, de asemenea, în Spitalul Gemelli din capitala Italiei.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Vaticanului a transmis că Papa Francisc a fost dus la spital pentru un consult medical deja programat.

Pentru Suveranul Pontif urmează cele mai aglomerate săptămâni ale anului, întrucât în acest weekend este Duminica Floriilor, iar duminica următoare, pe 9 aprilie, se sărbătorește Paștele Catolic. Papa ar fi trebuit să săvârșească mai multe slujbe și să țină mai multe evenimente, conform cutumelor. De asemenea, la sfârșitul lunii viitoare, Papa Francisc avea programată o vizită în Ungaria.

BBC amintește că în ultimele luni, Suveranul Pontif a folosit bastoane sau scaune cu rotile pentru a se deplasa, din cauza problemelor de la genunchi. De asemenea, în urmă cu doi ani a fost operat la colon, la același spital din Roma.

În ciuda problemelor de sănătate, Papa a rămas activ în spațiul public și recent a vizitat Congo și Sudanul, în februarie.

Surse alternative: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday