Jurații au votat pentru punerea sub acuzare a lui Donald Trump, care devine astfel primul președinte american din istorie ce va fi judecat. Pentru procesul fostului președinte al SUA care va avea loc în Manhattan, lui Donald Trump i se vor lua amprentele, și i se va face o fotografie, cunoscută informal ca “mugshot”, ca în cazul persoanelor obișnuite puse sub acuzare. Sky News scrie că Trump se pare că salută perspectiva unei apariții la New York. Va miza pe simpatia publicului și va pretinde că este victima unui act de persecuție politică.

Aceste lucruri deja au funcționat în favoarea sa în trecut, de exemplu atunci când a anunțat, prematur, vestea arestării sale pe platforma sa de socializare, iar strângerile de fonduri au crescut cu peste 1,5 milioane de dolari. Republicanii moderati și alegătorii care i-au întors spatele în 2020 și la recentele alegeri intermediare nu vor fi neapărat impresionați către un candidat care este cercetat penal în mai multe dosare.

Dintre problemele lui Trump cu justiția, jurnaliștii de la Sky News amintesc investigațiile privind insurecția din 6 ianuarie, manipularea documentelor secrete și presupusele încercări de a răsturna rezultatul alegerilor din 2020 din statul Georgia.

Afirmațiile lui Trump privind o “vânătoare de vrăjitoare” și-au găsit un ecou printre republicanii din Congres. Oficiali republicani din Camera Reprezentanților au cerut procurorului de district, Alvin Bragg, să explice în fața Congresului ceea ce ei numesc “o decizie de procuror motivată politic”. Astfel, dacă Trump va câștiga acest proces din New York, în perspectiva sa și a susținătorilor săi, va reprezenta un fel de dovadă clară unui efort general din partea sistemului de justiție de a-l vâna politic.

Articolul integral la Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday