Rusia. Kremlinul le-a cerut oficialilor care pregătesc alegerile prezidențiale din 2024 să nu mai folosească iPhone-uri, despre care spune că ar putea fi accesate de agențiile occidentale de informații.

Cotidianul rusesc Kommersant scrie că cererea a fost făcută de prim-adjunctul Șefului Administrației Prezidențiale, în cadrul unui seminar de lucru cu responsabilii pentru organizarea alegerilor prezidențiale de anul viitor. O persoană care a participat la reuniune a declarat pentru publicația rusă că a primit termen până la finalul lunii să scape de telefoanele americane marca Apple.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a afirmat astăzi că nu poate confirma informația, dar a transmis că “telefoanele inteligente nu ar trebui folosite pentru afaceri oficiale. Orice smartphone are un mecanism destul de transparent, indiferent de sistemul de operare pe care-l rulează. În mod natural, acestea nu sunt folosite în scopuri oficiale”.

Kommersant a mai scris că autoritățile de la Moscova ar putea furniza dispozitive cu sisteme de operare diferite celor care vor fi nevoiți să renunțe la iPhone-uri.

Vladimir Putin a afirmat constant că el nu folosește telefoane inteligente, în timp ce purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, a spus că folosește internetul din când în când.

Sursa: Reuters

Sursa Foto: Prykhodov / Dreamstime

Folosim cookies