MApN a decis retragerea proiectului de lege pentru modificarea sistemului de pensionare a personalului civil după modelul folosit la militari și polițiști, “ca urmare a observațiilor primite”.

Într-o informare de presă, Ministerul Apărării Naționale precizează că a decis “retragerea proiectului de modificare a Legii nr. 263/2010, ca urmare a observațiilor primite până la acest moment, în cadrul procedurii de transparență decizională începută în data de 17 martie“.

Proiectul de act normativ în discuție, inițiat și elaborat de instituţiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională, a avut ca scop crearea cadrului normativ care să permită încadrarea activității personalului civil din propriile instituții în condiții de muncă deosebite și speciale, similar prevederilor aplicabile personalului militar și polițiștilor“, mai precizează biroul de presă al MApN.

Reamintim că azi mai devreme, MApN anunța că supune consultării publice modificarea legii “în scopul creării cadrului normativ care să permită încadrarea activității personalului civil din propriile instituții în condiții de muncă deosebite și speciale“. Instituția argumenta că personalul civil din MApN lucrează în aceleași condiții și unități ca personalul militar, polițiștii și angajații din penitenciare.

Sursă: MApN

Folosim cookies