Cotidianul rusesc Kommersant scrie că cererea a fost făcută de prim-adjunctul Șefului Administrației Prezidențiale, în cadrul unui seminar de lucru cu responsabilii pentru organizarea alegerilor prezidențiale de anul viitor. O persoană care a participat la reuniune a declarat pentru publicația rusă că a primit termen până la finalul lunii să scape de telefoanele americane marca Apple.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a afirmat astăzi că nu poate confirma informația, dar a transmis că “telefoanele inteligente nu ar trebui folosite pentru afaceri oficiale. Orice smartphone are un mecanism destul de transparent, indiferent de sistemul de operare pe care-l rulează. În mod natural, acestea nu sunt folosite în scopuri oficiale”.

Kommersant a mai scris că autoritățile de la Moscova ar putea furniza dispozitive cu sisteme de operare diferite celor care vor fi nevoiți să renunțe la iPhone-uri.

Vladimir Putin a afirmat constant că el nu folosește telefoane inteligente, în timp ce purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, a spus că folosește internetul din când în când.

Sursa: Reuters

Sursa Foto: Prykhodov / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday