Poliția de Frontieră din Republica Moldova a publicat bilanțul săptămânal al activității sale. În acesta se arată că, autoritățile moldovene, în colaborare cu partenerii străini, au reușit să identifice un cetățean, posibil membru al grupării de mercenari Wagner. Acesta a fost oprit la punctul de trecere de pe Aeroportul Chișinău și trimis în țara de unde a venit, fără ca aceasta să fie menționată.

Autoritățile din Republica Moldova au suplimentat controalele efectuate la intrarea în țară, ca urmare a războiului din Ucraina, dar mai ales a informațiilor conform cărora Rusia ar încerca să înlăture conducerea democratică a statului, pentru a o înlocui cu o guvernare pro-rusă.

Astăzi, sunt așteptate proteste noi la Chișinău, despre care poliția se așteaptă să provoace “acțiuni destabilizatoare și dezordini în masă”. În urmă cu două zile, serviciile de informații ale SUA au transmis că au date conform cărora Rusia va încerca să răstoarne guvernul pro-european de la Chișinău prin manifestații de stradă.

Comunicatul integral al Poliției.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday