Membrii Camerei Reprezentanților au decis, în unanimitate, cu 419 voturi, să adopte proiectul de lege, prin care îi cer șefei Comunității de Informații, Avril Haines, să declasifice documentele, care conțin informații legate de originile pandemiei de Covid-19. Săptămâna trecută, Senatul a decis, tot cu unanimitate de voturi, să adopte această lege. 

Din Congres, legea este trimisă președintelui care va trebui să își exprime de asemenea opinia, în ceea ce o privește. Casa Albă nu și-a susținut, încă, în mod oficial  poziția, însă NBC News scrie că, întrebat de reporteri dacă este de acord cu legea, Biden a răspuns: “Nu am luat încă această decizie.”

Reamintim, Washingtonul a încercat să identifice originile pandemiei Covid, încă de la debutul acesteia, în 2020, dar fără succes. În urmă cu două săptămâni, însă  Wall Street Journal a publicat un raport al Departamentului pentru Energie în care se anunța că pandemia Covid a fost declanșată de “un accident într-un laborator din China”

Directorul FBI a declarat, la scurt timp după anunț, că instituția în fruntea căreia se află are în vedere de mult timp această ipoteză, și a criticat încercările Chinei de a zădărnici eforturile comune depuse de americani și partenerii lor străini, pentru identificarea sursei pandemiei. Beijingul a comentat informațiile și a spus că sunt false.

De altfel, opinia Departamentului de Energie nu a fost unanim susținută nici la nivelul autorităților americane. Au existat diverse agenții care și-au susținut în continuare părerea, că virusul a apărut ca urmare a transmiterii pe cale naturală. Administrația Biden a declarat că este posibil ca originile reale ale coronavirusului să nu fie niciodată cunoscute.

Surse alternative: Reuters, NBC News.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday