Doi foști președinți ai FC Barcelona sunt acuzați că l-au plătit pe vicepreședintele comitetului tehnic de arbitraj pentru a lua decizii care să avantajeze clubul de fotbal. Între 2001 și 2018 i-au dat 8,5 milioane de euro.

FC Barcelona, împreună cu foștii președinți ai clubului, Josep Maria Bartomeu și Sandro Rosell, au fost acuzați de corupție, după ce în perioada 2001 – 2018 i-au plătit vicepreședintelui comitetului tehnic de arbitraj Jose Maria Enriquez Negreira suma de 8,5 milioane de euro, pentru a obține avantaje în timpul meciurilor. 

În urma unei anchete a autorităților fiscale spaniole asupra companiei Dasnil 95, deținută de Negreira, s-a descoperit că FC Barcelona a plătit companiei suma de 1,4 milioane de euro între 2016 și 2018, pentru a întocmi rapoarte video legate de arbitrii profesioniști, cu scopul de a “completa informațiile solicitate de staff-ul tehnic”. În plus, între 2001 și 2018 i-a mai lui Negreira peste șapte milioane de euro.

Antrenorul Barcelonei, Xavi, care a câștigat opt titluri în La Liga cu Barcelona între 1998 și 2015, a declarat că nu știa nimic despre aceste plăți și că nu a avut niciodată sentimentul că echipa sa ar fi avut vreun avantaj.

Sursa: BBC

Folosim cookies