FC Barcelona, împreună cu foștii președinți ai clubului, Josep Maria Bartomeu și Sandro Rosell, au fost acuzați de corupție, după ce în perioada 2001 – 2018 i-au plătit vicepreședintelui comitetului tehnic de arbitraj Jose Maria Enriquez Negreira suma de 8,5 milioane de euro, pentru a obține avantaje în timpul meciurilor. 

În urma unei anchete a autorităților fiscale spaniole asupra companiei Dasnil 95, deținută de Negreira, s-a descoperit că FC Barcelona a plătit companiei suma de 1,4 milioane de euro între 2016 și 2018, pentru a întocmi rapoarte video legate de arbitrii profesioniști, cu scopul de a “completa informațiile solicitate de staff-ul tehnic”. În plus, între 2001 și 2018 i-a mai lui Negreira peste șapte milioane de euro.

Antrenorul Barcelonei, Xavi, care a câștigat opt titluri în La Liga cu Barcelona între 1998 și 2015, a declarat că nu știa nimic despre aceste plăți și că nu a avut niciodată sentimentul că echipa sa ar fi avut vreun avantaj.

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday