Conform unui raport al unei companii americane de angajare citat de Reuters, în perioada ianuarie – februarie 2023, aproximativ 180 de mii de angajați au fost concediați, ceea ce reprezintă cea mai mare valoare din 2009 și până în prezent. De altfel, locurile de muncă anunțate pentru februarie 2023 au fost cu 87% mai mici față de perioada similară din 2022, scăzând de la peste 215 mii la aproape 29 de mii.

Reuters arată că, în luna februarie, au fost concediate aproape 80 de mii de persoane în SUA, de cinci ori mai mult față de perioada similară din din 2022, când au fost disponibilizați aproximativ 15 mii de angajați. Disponibilizările, pe fondul creșterii prețului la utilități și al incertitudinii cauzate de situația internațională tensionată.

În încercarea de a face față schimbărilor care se produc, companii precum Meta, Google sau Amazon, au redus drastic numărul angajaților. În acest fel, au reușit să își crească acțiunile cu până la 54% anul acesta, după ce, în 2022, au înregistrat scăderi de până la 64%.

Cei mai mulți angajați concediați lucrau în sectorul tehnologic, fiind urmați de cei care activau în comerțul cu amănuntul și în sectorul financiar.

Președintele Rezervei Federale a declarat săptămâna aceasta că este posibil ca dobânda de referință să fie majorată într-un ritm mai accelerat, față de estimările inițiale, ceea ce ar putea determina diverse companii să treacă din nou la reduceri de personal.

Sursa: Reuters

Sursa foto: Andrii Yalanskyi | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday