Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a făcut publică informația în cadrul unei reuniuni a miniștrilor Apărării din UE la Stockholm. Germania urmează, astfel, să livreze Ucrainei 18 tancuri Leopard 2, iar Berlinul își propune să antreneze nouă mii de soldați ucraineni anul acesta. Portugalia va livra, de asemenea, trei tancuri similare.

După o serie lungă de dezbateri, Germania a confirmat în ianuarie că va trimite Ucrainei tancuri Leopard 2.  Acestea fac parte dintr-un pachet de 300 de tancuri promise de către aliații occidentali.

În ceea ce privește incidentul de la gazoductele Nord Stream, ministrul a declarat că sunt necesare mai multe informații pentru a găsi vinovații. Autoritățile germane au identificat un iaht pentru scufundări care ar fi putut fi folosit pentru transportul unui echipaj de șase persoane în Marea Baltică. La bordul acestuia au fost găsite urme de explozibil, iar presa internațională relatează că iahtul a fost închiriat de doi ucraineni, deși guvernul Ucrainei a respins orice implicare.

Sursa: Sky News, Kyiv Independent

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday