Declarația a fost făcută ca răspuns la discursul ținut de președintele american Joe Biden ieri la Varșovia și a fost publicată de Dimitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, pe canalul său de Telegram.

“Ca să parafrazez o expresie cunoscută, Biden a spus la Varșovia: <<Dacă Rusia își oprește invazia, aceasta se va sfârși chiar acum. Dacă ucrainenii nu se mai apără, va fi sfârșitul Ucrainei>> . Aceasta este o minciună pură. Adevărul este exact invers. Dacă Rusia își oprește operațiunea militară specială fără a obține victoria, aceasta nu va mai exista, va fi făcută bucăți. Dacă SUA vor opri livrările de arme către Kiev, războiul se va sfârși”, a scris Medvedev.

Medvedev a continuat cu o critică la adresa președintelui SUA și a discursului ținut în Polonia: “De ce apelează la oamenii unei alte țări [Polonia] într-un moment în care ei [SUA] sunt plini de probleme interne? De ce naiba ar trebui să ascultăm un politician dintr-o țară ostilă care emană ură pentru patria noastră? De ce ar trebui ca rușii să-l creadă pe liderul Statelor Unite, țară care a declanșat cele mai multe războaie din secolele XX și XXI, dar care ne reproșează agresivitatea noastră, [să aibă încredere] într-o persoană care își îndreaptă toate capacitățile intelectuale în curs de slăbire doar pentru ca Rusia să sufere o <<înfrângere strategică>>?”Acesta a continuat spunând că, dacă SUA se implică în conflict și vor să învingă Rusia, acest lucru ar putea declanșa un “conflict global”, în care țara sa ar putea folosi orice mijloace de apărare, inclusiv armele nucleare.

Ieri, Joe Biden a ținut un discurs la Varșovia, unde i s-a adresat în mod direct președintelui rus Vladimir Putin, transmițându-i că un dictator care vrea să construiască un imperiu nu va reuși să învingă dragostea pentru libertate. Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia, niciodată!”. Liderul american a reafirmat, de asemenea, susținerea statelor NATO față de Ucraina și angajamentul de apărare al fiecărui stat membru. 

Surse alternative: TASS, Pravda

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday