John Kirby, purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, a susținut o conferință de presă cu privire la obiectele zburătoare necunoscute distruse de Armata SUA în ultimele zile, însă nu a oferit detalii despre originea acestora, ci doar a afirmat că “reprezentau amenințări la adresa aviației civile”. Kirby precizează că Armata a doborât aceste obiecte “dintr-o abundență de precauție, fără legătură cu viața extraterestră”.

Acesta a vorbit despre programul Chinei privind baloanele de spionaj și a afirmat că Beijingul dezvoltă aceste dispozitive “din timpul administrației precedente, însă au fost depistate abia acum”. Oficialul a negat că SUA ar fi trimis baloane de spionaj în China, așa cum au acuzat autoritățile de la Beijing.

Principalele declarații:

  • Nu există nicio dovadă a existenței unei activități extraterestre în cazul doborârii obiectelor zburătoare neidentificate deasupra Americii de Nord. Nu există niciun indiciu că viețuitoare de pe alte planete ar fi venit pe Pământ.
  • Aceste fenomene aeriene neidentificate au fost raportate timp de mulți ani, fără a fi explicate sau examinate în profunzime de către guvern.
  • O serie de companii, organizații de cercetare și academice operează obiecte la aceste altitudini în scopuri care nu sunt deloc nefaste, inclusiv în domeniul cercetării științifice. Nu am reușit să evaluăm definitiv ce sunt aceste obiecte observate recent. Pot spune că am acționat din abundență de prudență pentru a ne proteja securitatea, interesele și siguranța zborurilor civile.
  • Nu avem niciun motiv să bănuim că aceste obiecte efectuau activități de spionaj, dar nu putem exclude această ipoteză.
  • Vreau să vă spun despre eforturile pe care le-am făcut să recuperăm resturile obiectelor doborâte și ale balonului chinezesc.
  • Am putut stabili că China are un program cu baloane ce activează la altitudini înalte. Au trecut prin zeci de țări de pe mai multe continente, inclusiv pe deasupra aliaților noștri.
  • Știm că chinezii dezvoltă constant aceste dispozitive. Baloanele chinezești nu au fost depistate de administrația precedentă sau de alte țări.
  • Ne concentrăm să verificăm natura acestor obiecte neidentificate doborâte și încercăm să le recuperăm. Dacă le considerăm o amenințare, le doborâm în continuare. Nu am văzut semne că transmit informații sau că au oameni la bord. Am stabilit că erau o amenințare pentru zborurile civile.
  • Președintele și toți oficialii americani au dat ordine să fie doborâte. Sunt eforturi să găsim ce a rămas din aceste obiecte și să explicăm populației mai bine ce sunt. Au picat în zone foarte izolate, de aceea este greu să le găsim.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday