Prabhakar Raghavan, directorul departamentului Google Search, a declarat că “acest tip de inteligență artificială poate duce uneori la ceva ce noi numim halucinație, mai exact, atunci când o mașinărie oferă un răspuns convingător, dar complet inventat”. Raghavan a mai precizat că Google și-a propus să mențină aceste erori la un nivel minim, în contextul în care compania a pierdut 120 de miliarde de dolari după lansarea chatbot-ului Bard, menit să concureze cu OpenAI care va fi integrat în sistemele Microsoft. 

Google a suferit cea mai mare scădere de o zi (-8%) din ultimele luni, după ce sistemul de inteligență artificială a oferit un răspuns incorect la întrebarea “Despre ce descoperiri noi de la telescopul spațial James Webb îi pot spune copilului meu de 9 ani?”.  Alphabet, care încă efectuează teste cu utilizatorii Bard, nu a anunțat încă o dată pentru lansarea oficială a serviciului. Chiar și rivalul OpenAI a recunoscut că sistemul său ChatGPT este limitat, iar răspunsurile oferite pot părea corecte uneori, dar pot fi de fapt greșite sau lipsite de sens.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday