John Kirby, purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, anunță vineri seara că  Armata Americană a doborât un “obiect aflat la mare altitudine”, care zbura deasupra spațiului aerian al statului Alaska, într-o zonă slab populată.

Acesta a adăugat că Departamentul Apărării l-a monitorizat în ultimele 24 de ore, iar președintele Biden a ordonat doborârea sa. Obiectul cu origine necunoscută zbura la altitudinea de peste 12 mii de metri și putea reprezenta o amenințare pentru avioanele civile.

Recent Armata SUA a luat decizia doborârii unui balon de spionaj chinezesc deasupra Atlanticului, după ce acesta a fost detectat abia după ce ajunsese deasupra statului Montana, trecând prin nordul Oceanului Pacific, apoi peste Alaska și Canada. A traversat apoi SUA și s-a luat decizia doborârii sale deasupra Atlanticului.

Incidentul a stârnit tensiuni diplomatice majore între SUA și China, secretarul de stat american Antony Blinken anulându-și în ultima clipă vizita ce urma să fie făcută la Beijing.

Surse alternative: BBC, NBC News

Sursa foto: Corey A Ford | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday