Numărul morților continuă să crească, după cutremurele devastatoare care au provocat distrugeri masive în Turcia și Siria. Salvatorii lucrează contra cronometru pentru a elibera oamenii prinși sub clădirile prăbușite.

Numărul persoanelor ucise în Turcia a crescut la cel puțin 8.574, iar alte aproape 50 de mii au fost rănite, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan. În Siria, cel puțin 2.530 de persoane au murit.

Amploarea dezastrului nu va fi cunoscută cu exactitate o bună perioadă de timp, a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS pentru Sky News. Întrebată despre rapoartele care sugerează că numărul morților ar putea trece de 20 de mii, a precizat că “Nu putem spune cu siguranță că va fi sau nu așa. Treaba noastră este să împiedicăm pe cât posibil ca aceste cifre să crească”.

Între timp, România a trimis o a doua echipă de căutare-salvare în Turcia, împreună cu ajutoare de primă urgență, doi medici și patru echipaje canine, pentru a se alătura echipelor de salvare trimise de alte state.

De altfel, Ministerul român al Apărării anunță că o aeronavă C-17 Globemaster III și trei aeronave ale Forțelor Aeriene Române execută azi misiuni aeriene spre Turcia, în sprijinul populației grav afectate de cutremurele produse recent în zonă. MApN a fost abilitat să desfășoare misiuni de transport a personalului, mijloacelor și echipamentelor altor state care acordă ajutor Turciei, dar nu au capacități de transport.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday