România va trimite o nouă echipă de căutare-salvare RO-USAR, a ISU B-If, și aprobă scoaterea din rezervele de stat a bunurilor de strictă necesitate pentru echipele de salvatori, a anunțat în această dimineață Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Totodată, Ministerul Apărării a fost abilitat să desfășoare misiuni de transport a personalului, mijloacelor și echipamentelor altor state care acordă ajutor Turciei, dar nu au capacități de transport.

În comunicatul de presă se mai arată că echipa RO-USAR va fi însoțită și de doi medici și asistenți din cadrul UPU-SMURD București, doi ofițeri de legătură din cadrul DSU și patru persoane cu patru câini din cadrul Clubului Câinilor Utilitari.

Imagini din timpul intervenției primei echipe de salvare, trimisă în Turcia luni

Prima echipă ajunsă în Turcia intervine, începând de noaptea trecută, în nord-vestul orașului Antakya. Până acum, au salvat un bărbat de aproximativ 40 de ani, cu un picior prins sub o grindă de beton și în aceste momente intervin pentru extragerea de sub dărâmături a unui tânăr de aproximativ 16 ani. În aceeași locație au fost găsite două persoane decedate și, din primele informații, ar mai fi cel puțin alte două.

Numărul persoanelor decedate a ajuns la 8.700 de persoane, dintre care peste 6.200 în Turcia și peste 2.500 în Siria, informează Reuters.

Foto/Video: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday