Ambasada României la Ankara a fost notificată cu privire la prezența unui alt grup de studenți Erasmus, compus din nouă persoane, care s-a aflat în Turcia în momentul cutremurelor de luni. Este vorba despre alt grup decât cel care a cerut repatrierea luni la prânz.

Astfel, cel de-al doilea grup s-a aflat în zona Kayseri, unde cutremurele nu au provocat distrugeri materiale semnificative. Familiile unora dintre studenți au subliniat că starea lor este bună. Cinci dintre cei nouă au solicitat asistență în vederea revenirii în România.

“De asemenea, MAE precizează că, la nivelul Ambasadei României la Ankara, a fost recepționată o notificare a prezenței unui cetățean român, mamă a patru copii, aflată în siguranță. Totodată, a fost primită, din România, o solicitare de informații și asistență ce vizează un cetățean român aflat într-un penitenciar din Republica Turcia. Reprezentanții Ambasadei au întreprins demersurile necesare pentru obținerea de informații cu privire la situația cetățeanului român”, mai transmite MAE.

Până la acest moment, nu au fost înregistrate semnalări din partea autorităților turce privind eventuali cetățeni români afectați în urma cutremurelor, subliniază reprezentanții ministerului.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday