Ministrul de Externe al Rusiei sugerează o posibilă ofensivă a Rusiei, pentru a marca un an de la invadarea Ucrainei. Serghei Lavrov a declarat că “escaladarea conflictului crește ca un bulgăre de zăpadă. Totul a început cu livrările de căști pentru armata ucraineană, apoi au apărut armele de calibru mic, acum se vorbește deja despre aeronave”.

El a adăugat că diplomații ruși lucrează la “ceva” pentru a se asigura că evenimentele conduse de Occident “nu vor fi singurele care atrag atenția lumii”, dar nu a oferit mai multe detalii.  Secretarul de presă al lui Putin, Dimitri Peskov, a negat informațiile și a declarat că nu a auzit că au fost planificate evenimente la nivel oficial cu ocazia aniversării “operațiunii militare speciale” pe care Rusia o desfășoară în Ucraina.

Anterior, ministrul ucrainean al Apărării a avertizat că Rusia pregătește o nouă ofensivă majoră, care ar putea începe pe 24 februarie. Aleksei Reznikov a spus că Moscova a mobilizat 500 de mii de militari și ar putea “încerca ceva” pentru a marca aniversarea invaziei inițiale de anul trecut.

Reamintim că mai mulți oficiali europeni, printre care Ursula von der Leyen și Joseph Borrell, au ajuns la Kiev, unde are loc un summit cu oficialii ucraineni, menit să transmită Rusiei “un semnal puternic”, la un an de la începutul războiului.

Surse alternative: Tass, Sky News, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday