Președintele Comisiei Europene a sosit joi în capitala Ucrainei,  împreună cu alți 15 membri ai Colegiului comisarilor, printre care și șeful diplomației europene, Josep Borrell.

Mă bucur să mă întorc la Kiev, pentru a patra oară de la invazia Rusiei. De data aceasta, [am venit] cu echipa mea de comisari. Suntem aici împreună pentru a arăta că UE este alături de Ucraina, la fel de ferm ca întotdeauna. Și să ne adâncim și mai mult sprijinul și cooperarea“, a scris pe Twitter Ursula von der Leyen. “Am sosit la Kiev pentru a transmite cel mai puternic mesaj de sprijin al UE tuturor ucrainenilor care își apără țara“, a transmis și Borrell.

Membrii executivului Comisiei Europene se vor întâlni joi cu membrii guvernului ucrainean, iar vineri, von der Leyen și președintele Uniunii Europene, Charles Michel, vor avea o întrevedere cu Volodimir Zelenski. Pe ordinea de zi se află subiecte precum distrugerea infrastructurii energetice a Ucrainei, care a atins un punct critic, respectiv livrarea de generatoare.

UE a alocat până acum aproximativ 50 de miliarde de euro în sprijin financiar, umanitar și militar Ucrainei. Asistența militară din partea statelor membre ale blocului se ridică la 12 miliarde de euro.

Surse alternative: Comisia Europeană, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday