Proiectul va asigura standarde de transparență și corectitudine pe care investitorii trebuie să le respecte, la fel ca în cazul finanțelor tradiționale, a declarat Andrew Griffith, secretarul britanic de Finanțe. Noile măsuri vin pe fondul creșterii dobânzilor care au determinat o serie de falimente inclusiv în acest domeniu. Prejudiciul estimat adus pieței de criptomonede este de 1,4 mii de miliarde de dolari, în timp ce prețul Bitcoin a scăzut cu până la 60%.

Va avea loc o consultare publică, care va dura aproximativ trei luni, cu privire la noile planuri, urmând ca autoritățile britanice să propună ulterior reguli mai detaliate. Ministerul a declarat că noile reglementări vor atenua cele mai semnificative riscuri din domeniu. Acestea vor permite impunerea reguli pentru intermediarii care ajută la realizarea tranzacțiilor și pentru cei care se ocupă cu depozitarea și protejarea activelor clienților.

Ministerul de Finanțe al Marii Britanii a făcut referire și la falimentul platformei de tranzacționare FTX, de anul trecut, care a adus prejudicii de miliarde de dolari pentru milioane de persoane. În prezent, piața crypto nu este reglementată la nivel global, firmele fiind obligate să efectueze verificări periodice pentru a preveni spălarea de bani.

Încrederea în criptomonede s-a redus după ce piața s-a depreciat, însă interesul pentru tehnologia din spatele monedelor, cunoscută sub numele de blockchain, a rămas relativ ridicat, fiind folosit în alte scopuri, precum plățile online. Eșecul FTX și al altor platforme de tranzacționare a declanșat solicitări de reglementare a industriei la nivel mondial, pentru a proteja investitorii în fața tentativelor de fraudă, dar și în cazul în care anumite platforme nu le mai pot garanta acestora că-și primesc înapoi sumele investite. 

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday