Conform Reuters, care citează mai multe surse familiare cu situația, fondatorul firmei, Sam Bankman-Fried, a transferat zece miliarde de dolari din fonduri clienților platformei  FTX către o altă compania a sa de tranzacționare, Alameda Research, iar o mare parte din sumă a dispărut. 

Deși se știa faptul că FTX a transferat fondurile clienților către compania Alameda, până acum nu era cunoscut faptul că o parte din acestea lipsesc. O sursă a estimat că au dispărut aproximativ 1,7 miliarde de dolari, iar altele apreciază suma între un miliard și două miliarde de dolari.

Într-un răspuns către Reuters, fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, a declarat că “nu este de acord cu caracterizarea” transferului de 10 miliarde de dolari. “Nu am transferat în secret. Am avut o etichetare internă confuză și am interpretat-o greșit”, a adăugat acesta, fără a detalia. Întrebat despre fondurile lipsă, Bankman-Fried a răspuns: ”???”.

Platforme de tranzacționare a criptomonedelor FTX, cu sediul în Bahamas, a depus vineri o cerere de intrare în faliment, după ce la începutul săptămânii o serie de clienți au început să se retragă. Ulterior, un acord de salvare cu compania rivală Binance a eșuat, ceea ce a dus la cea mai mare cădere a pieței crypto din ultimii ani.

FTX s-a confruntat cu o avalanșă de retrageri din partea clienților, după ce duminica trecută Changpeng Zhao, CEO al gigantului Binance, a anunțat că firma își va vinde întreaga participație în tokenul digital FTX, în valoare de cel puțin 580 de milioane de dolari, ”din cauza dezvăluirilor recente”. Cu patru zile înainte, publicația CoinDesk a scrist că o mare parte din activele de 14,6 miliarde de dolari ale Alameda erau deținute în token-ul FTX.

Sursă: Reuters
Sursă foto:
Rafael Henrique | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday