Potrivit Associated Press, dronele au atacat un convoi de camioane în estul Siriei, duminică seara, la scurt timp după ce acesta a traversat granița din Irak. Nu este clar cine se află în spatele bombardamentului, dar regiunea Bukamal din Siria este un bastion al milițiilor susținute de Iran.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul în Marea Britanie, informează că dronele par a fi ale coaliției conduse de SUA, adăugând că au vizat șase camioane frigorifice. La Bagdad, un oficial al unei miliții proiraniene a confirmat că a avut loc un atac, dar a spus că a vizat doar un camion.

Atacul din estul Siriei vine pe fondul bombardamentului, operat tot cu drone, dar din centrul Iranului, care a avut loc sâmbătă noaptea, și despre care The Wall Street Journal a raportat că a fost executat de Irsael.

Liderii israelieni au recunoscut în trecut că au lovit sute de ținte în Siria, pentru a împiedica transferul de arment din Iran către milițiile din Siria și Liban. În noiembrie, anul trecut, un atac israelian a lovit mai multe cisterne și camioane cu armament care se deplasau către provincia Deir el-Zour, din estul Siriei. Cel puțin 14 persoane au fost ucise în bombardamentul respectiv.

Sursa: AP News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday