Bărbatul a fost arestat în nordul orașului Miranda de Ebro. Autoritățile spaniole îl suspectează că a trimis în lunile noiembrie și decembrie ale anului trecut coletele cu bombă la mai multe reprezentanțe diplomatice (printre care ambasadele Ucrainei și SUA), instituții, dar și la biroul prim-ministrului.

Este vorba de un cetățean spaniol pensionar, expert în tehnologie și “foarte activ pe rețelele de socializare”, potrivit ministerului de Interne. “Chiar dacă se presupune că suspectul a fabricat și a trimis singur dispozitivele explozive, autoritățile nu exclud participarea altor persoane”, se mai arată în comunicat.



Ministrul de Interne, Fernando Grande Marlaska nu a comentat asupra informațiilor potrivit cărora o grupare rusă ar fi fost în spatele atacului, însă a declarat că Luăm în calcul orice posibilitate. Ancheta a ajuns într-un punct foarte avansat și suntem foarte satisfăcuți de progres.

Mai multe colete cu explozibil au fost trimise între 24 noiembrie și 2 decembrie la sediul unor instituții din Spania. Pe lângă cele două ambasade și biroul prim-ministrului Pedro Sanchez, pachetele capcană au fost de asemenea trimise și Ministerului Apărării, unei baze aeriene și unui producător de arme. Majoritatea au fost dezamorsate, deși un angajat de la ambasada Ucrainei a fost ușor rănit când una dintre bombe a explodat.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday