Direcția Națională Anticorupție transmite într-un comunicat de presă că procurorii au decis să pună sub acuzare 23 de lucrători vamali și agenți ai poliției de frontieră. Opt persoane au fost reținute și 15 au fost puse sub control judiciar, pentru luare de mită și trafic de influență. Acestea erau angajate în cadrul birourilor de frontieră Borș, Sculeni, Oancea, Stânca și Albița. În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Potrivit DNA, în perioada 2021-2022, cei 23 de lucrători vamali și polițiști de frontieră au primit sume cuprinse între 20 și 250 euro de la persoane care efectuau activități de transport călători sau de mărfuri dinspre Republica Moldova în țări ale Uniunii Europene și invers. În schimbul banilor, aceștia ar fi favorizat trecerea persoanelor și/sau coletelor respective fără a fi controlate.

Reamintim că ieri, 31 de locații din județele Iași, Vaslui, Botoșani, Neamț și Bihor au fost percheziționate, dintre care cinci au avut loc la puncte de trecere a frontierei, iar restul la domiciliile unor persoane.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday