Direcția Națională Anticorupție informează, într-un comunicat de presă, că efectuează percheziții în 31 de locații din județele Iași, Vaslui, Botoșani, Neamț și Bihor. Cinci dintre acestea au loc la puncte de trecere a frontierei, iar restul la domiciliile unor persoane.

Procurorii anticorupție acționează în coordonare cu autoritățile judiciare din Republica Moldova și beneficiază de sprijinul Eurojust, agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală.

DNA efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021 – septembrie 2022.

Amintim că în noiembrie anul trecut, DNA a desfășurat o operațiune masivă în vămi, într-un dosar cu prejudiciu estimat la 58 de milioane de lei. Șeful Biroului Vamal de Frontieră Iași și trei funcționari din subordine au fost atunci reținuți.

Foto: Facebook/Direcția Națională Anticorupție

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday