Update: “Operațiunea vizează combaterea activităților ilegale ale unor entități economice, pentru care exista suspiciunea privind implicarea unor funcționari vamali, care au importat din Turcia articole textile contrafăcute, subevaluate sau sustrase de la controlul vamal. (…) Autoritatea Vamală Română urmează să se constituie parte civilă în cursul procesului penal pentru recuperarea prejudiciului și, în funcție de măsurile dispuse de organele de urmărire penală, să dispună măsuri de suspendare din funcția publică a personalului vamal implicat în activitățile de sprijinire a grupării infracționale, transmite Autoritatea Vamală Română.

Știrea inițială:

DNA Iași și Poliția Română informează, prin intermediul unor comunicate de presă, că au loc în acest moment percheziții într-un dosar privind infracțiuni vamale. Este verificat inclusiv sediul unei instituții publice, care nu este numită.

Din primele date, cele mai multe fapte au fost comise pe parcursul acestui an de angajați ai Direcției Vamale Iași, din luna ianuarie și până în prezent. Pe lângă București și Iași, au loc verificări în județele Suceava, Botoșani, Ilfov, Ialomița, Arad, Sibiu. La percheziții participă mai multe structuri ale Poliției Române, Direcția Antifraudă, Autoritatea Vamală, dar și Jandarmeria.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday