Potrivit presei franceze, amenda este până în prezent cea mai mare sancțiune pronunțată în Europa împotriva TikTok. Rețeaua de socializare a cerut, în zadar, ca amenda să nu fie făcută publică.

CNIL, organismul francez de supraveghere a protecției datelor, a anunțat joi că a aplicat o amendă de cinci milioane de euro platformei TikTok, deținută de compania chineză ByteDance, pentru nereguli legate de consimțământul utilizatorilor cu privire la cookie-urile promoționale.

Sancțiunea vine într-un moment în care TikTok este supusă unor critici tot mai mari în Europa din partea autorităților de reglementare și a autorităților publice cu privire la protecția minorilor și suspiciunilor că aplicația transferă anumite date ale utilizatorilor în China.

Reamintim că, în decembrie, Congresul SUA a adoptat un proiect de lege prin care aplicația TikTok a fost interzisă pe telefoanele și dispozitivele de serviciu ale angajaților din sectorul public, iar potrivit unei analize Politico, ostilitatea față de rețeaua de socializare a crescut și în Europa.

Surse alternative: Le Figaro, Reuters

Foto: Rafael Henrique | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday