Congresul a aprobat vineri legea prin care se interzice folosirea TikTok, deținută de firma chineză ByteDance, pe dispozitivele de serviciu ale angajaților statului, ca parte a unui proiect mai amplu al cheltuielilor guvernamentale, invocând motive de securitate națională. În plus, recent, în presă au apărut informațiile că ByteDance a recunoscut că a accesat datele personale a doi jurnaliști care aveau cont pe TikTok, într-o anchetă internă în care a încercat să stabilească originea unei scurgeri de date.

Astfel, se interzice prin lege descărcarea sau accesarea TikTok pe orice dispozitiv sau rețea emisă la nivel federal, cu excepții pentru utilizarea aplicației pentru a dezvolta posibile măsuri de evaluare a riscurilor.

Proiectul de lege, care mai trebuie semnat de președintele Joe Biden pentru a intra în vigoare, solicită, de asemenea, platformelor de comerț electronic să facă mai multe verificări pentru a ajuta la descurajarea vânzării online a mărfurilor contrafăcute și obligă companiile care urmăresc fuziuni mari să plătească taxe mai mari către agențiile federale antitrust.

Legea completează deciziile mai multor state americane de a interzice aplicația de social media pe dispozitivele emise de guvern, precum Arkansas, Virginia de Vest, Louisiana, New Hampshire, Idaho, Georgia, Dakota de Nord, Iowa, Alabama, Virginia, Utah, Oklahoma, Texas, Dakota de Sud, Maryland, Nebraska, Florida și Tennessee.

Surse: CNBC, Forbes

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday