Agenția Spațială a Rusiei a anunțat miercuri că va trimite pe, 20 februarie, pe Stația Spațială Internațională o altă navă Soyuz MS-23, pentru a aduce acasă doi cosmonauți ruși și un astronaut american.

Luna trecută, la nava originală Soyuz MS-22, aflată deja la ISS, a apărut o scurgere după ce radiatorul extern al capsulei s-a perforat. Conform planului, aceasta trebuia să îi aducă înapoi pe Pământ pe cosmonauții ruși și pe astronautul american în luna martie. Experții NASA au asigurat încă din decembrie că niciunul dintre membrii misiunii nu au fost puși în pericol în urma incidentului.

Agenția Federală Spațială Rusă a precizat atunci că radiatorul a fost perforat ca urmare a unei coliziuni cu un meteorit. Incidentul a perturbat activitățile Rusiei pe Stația Spațială Internațională, forțând sistarea operațiunilor în spațiu a cosmonauților. Alte cinci nave se află andocate pe Stația Spațială Internațională.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday