Pe fluxul live al NASA se observă cum dintr-o navă spațială Soyuz MS-22 este pulverizat un fluid. Experții NASA spun că ar putea fi probabil o scurgere a lichidului de răcire și asigură că niciunul dintre membrii echipajului nu au fost în pericol în urma incidentului. În acest moment, echipajul este format din trei cosmonauți ruși, trei astronauți NASA americani și un astronaut japonez.

Scurgerea a fost observată în momentul în care doi dintre cosmonauții ruși se pregăteau să iasă în spațiu și să efectueze lucrări de mentenanță. Un membru rus al misiunii de control le-a spus cosmonauților că operațiunea lor este astfel anulată. Aceasta a mai fost anulată și în noiembrie când au fost observate defecțiuni la sistemele de răcire ale costumelor cosmonauților.

Operațiunea de întreținere a Stației Spațiale Internaționale ar fi fost a XII-a de anul acesta și a 257-a de când a fost creată, în urmă cu 22 de ani. Momentan nu este clar dacă scurgerea ar putea afecta serios nava și dacă ar crea dificultăți pentru revenirea acasă a cosmonauților. Nava Soyuz a ajuns pe Stația Spațială Internațională în septembrie, aducându-i pe cei doi cosmonauți ruși și un astronaut american. Alte cinci nave se află andocate pe Stația Spațială Internațională.

Surse alternative: NASA, Reuters

Foto: NASA TV

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday