Potrivit The Wall Street Journal, care a anunțat prima dată informația, compania OpenAI, fondată în 2015 de Elon Musk și Sam Altman (actualul președinte), vrea să facă rost de o finanțare de 300 de milioane de dolari și negociază cu două fonduri de investiții vânzarea unei părți a acțiunilor, în numele mai multor angajați care le dețin în acest moment.

Financial Times observă faptul că asta ar însemna o creștere de 50% față de o evaluare făcută în 2021, când compania a vândut acțiuni secundare. Deși astfel de rate de creștere nu sunt neobișnuite pentru un start-up, interesul pentru Open AI vine într-o perioadă de cădere pentru companiile tehnologice, mai toate pregătindu-se în acest moment de restructurări. Firma se așteaptă ca afacerile să crească și, potrivit Reuters, anticipând venituri de 200 de milioane de dolari în 2023 și de un miliard de dolari în 2024.

ChatGPT, botul OpenAI, este o aplicație software concepută pentru a imita conversația umană bazată pe solicitările utilizatorului și poate răspunde la o gamă largă de întrebări, imitând diferite stiluri conversaționale umane. Ultima sa variantă a fost lansată acum o lună și a devenit virală rapid, depășind un milion de utilizatori în câteva zile.

Microsoft Corp, care a investit un miliard de dolari în OpenAI în 2019, lucrează la lansarea unei versiuni a motorului său de căutare Bing, folosind inteligența artificială din spatele actualului bot ChatGPT.

Sursa: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday