Tesla a fabricat 1,37 de milioane de automobile anul trecut și a livrat 1,31 de milioane dintre acestea către clienți. În ultimele trei luni ale anului, au fost produse 439 de mii de unități, din care 405 mii au ajuns la cumpărători. Rezultatele din ultimul trimestru au fost sub așteptările analiștilor, notează CNBC.

Tesla a început în 2022 producția în două noi uzine, în Austin (Texas) și în Brandenburg (Germania) și a accelerat procesele de fabricație la cele din Fremont, California și Shanghai. Însă de mai multe ori a fost nevoită să suspende sau să reducă producția la fabrica din Shanghai, din cauza răspândirii cazurilor de coronavirus. Pentru a stimula cererea în ultimele trei luni ale lui 2022, Tesla a oferit mai multe promoții pe piața americană și cea chineză. 

Amintim că acțiunile Tesla au scăzut cu 68% în 2022, iar Elon Musk a devenit prima persoană care a pierdut 200 de miliarde de dolari din această cauză.

Sursa: CNBC

Foto: Taina Sohlman | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday