Bloomberg explică faptul că averea lui Elon Musk a ajuns la 137 de miliarde de dolari, după prăbușirea acțiunilor Tesla, care au pierdut la începutul acestei săptămâni 11%. Pentru a reuși să achiziționeze Twitter cu 44 de miliarde de dolari, Musk a fost nevoit să vândă acțiuni Tesla în valoare de aproape 40 de miliarde de dolari. După ce a preluat conducerea Twitter și a concediat rapid o mare parte din personal, Musk s-a confruntat cu o depreciere a acțiunilor Tesla, deoarece investitorii s-au temut că acesta nu va mai continua să acorde suficientă atenție Tesla. Astfel, în 2022, acțiunile companiei au scăzut cu 65%. 

La momentul actual, el deține doar 13,4% din compania de mașini electrice. De asemenea, deține în jur de 42% din SpaceX, cealaltă companie a sa în valoare de aproximativ 45 de miliarde de dolari.

În noiembrie anul trecut, averea sa atingea vârful de 340 de miliarde de dolari, lucru ce l-a făcut pentru o perioadă cea mai bogată persoană din lume, până când a fost depășit pentru scurt timp anul acesta, în decembrie, de Bernard Arnault, magnatul francez din spatele companiei de bunuri de lux LVMH. De altfel, Elon Musk a fost a doua persoană din lume care a acumulat o avere de peste 200 de miliarde de dolari (mai exact 268 de miliarde de dolari), depășind acest prag în ianuarie 2021, la câteva luni după proprietarul Amazon, Jeff Bezos. 

Sursa: Bloomberg

Grafic: Trading Economics

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday