Furtuna care a afectat SUA de Crăciun a traversat Atlanticul spre UK, dar va afecta mult mai puțin continentul european. Biroul britanic de Meteorologie a emis un cod galben de ploi abundente pentru Scoția.

Regatul Unit va simți efectele “ciclonului bombă” care a lovit Statele Unite, meteorologii emițând un cod galben de ploi abundente pentru Scoția. Avertizarea intră în vigoare de vineri, 30 decembrie și este valabilă pentru 15 ore în Edinburgh, Glasgow și Stirling.

Meteorologii explică faptul că atât ploile, vântul, cât și temperaturile mai calde care au fost resimțite în ultimele zile în Regatul Unit sunt rezultatul vremii extrem de reci din SUA. Meteorologul Simon Partridge, de la Met Office, a explicat pentru Sky News că: “Ciclonul din SUA a intensificiat curenții de aer, puterea acestora fiind determinată, în mare parte, de diferențele de temperatură. Deci, cu cât diferența de temperatură dintre marginea de nord și marginea de sud este mai puternică, cu atât curenții devin mai puternici.”

Chiar și așa, Met Office avertizează că ploile abundente ar putea provoca inundații și perturba transporturile, subliniind însă că, impactul resimțit în UK nu va fi nici pe departe la fel de semnificativ ca cel din Statele Unite. Regatul Unit se va confrunta cu ploi abundente și vânt pentru cel puțin o săptămână.

În SUA “ciclonul bombă” a cauzat zeci de decese, a dus la anularea a mii de zboruri de Crăciun și la întreruperi de electricitate.

Sursă alternativă: Sky News
Sursă foto: Joseph Golby | Dreamstime.com

Folosim cookies