Conform declarațiilor fiscale ale lui Trump, publicate de o comisie din Camera Reprezentanților, în primii trei ani de mandat la Casa Albă, Donald Trump a plătit aproximativ 1,1 milioane de dolari impozite federale pe venit. Însă, explică NY Times, în ultimul an de președinție, Donald Trump a încetat să mai plătească taxele, pe măsură ce veniturile acestuia s-au diminuat, iar pierderile au crescut.

Datele preluate din declarațiile fiscale ale lui Donald Trump din 2015 și până în ultimul an la Casa Albă arată că, la începutul mandatului de președinte, Donald Trump a suportat mari pierderi financiare de pe urma afacerilor sale. În 2018 însă, fostul președinte american a raportat un venit brut în formă ajustată de 24,3 milioane de dolari, pentru care a plătit aproape un milion de dolari impozit. 

În anul următor, Donald Trump a obținut venituri în valoare de 4,4 milioane de dolari, pentru care a plătit puțin peste 133 de mii de dolari impozit. În 2020, în plină pandemie de Covid, Donald Trump a raportat o pierdere de 4,8 milioane de dolari și zero impozit pe venit. În total, în cei patru ani de mandat, Donald Trump și soția acestuia au plătit 3 milioane de dolari în taxe pe venituri.

Comisia din Camera Reprezentanților a pus însă sub semnul întrebării legitimitatea unora dintre aceste deduceri, iar membrii comitetului au precizat că declarațiile fiscale ale fostului președinte american sunt lipsite de anumite detalii esențiale. Reuters scrie că versiuni redactate ale declarațiilor fiscale ale lui Donald Trump vor fi făcute publice în următoarele zile, iar analiza acestora va fi de lungă durată.

The Times a descoperit anterior că, în 2017 (primul an de mandat) Donald Trump a plătit doar 750 de dolari impozit federal pe venit și a raportat pierderi în valoare de 12,9 milioane de dolari. Datele publicate recent de comisia americană arată că, în 2018, trecerea bruscă la un profit atât de mare a venit de pe urma vânzării unor proprietăți, în valoare de 22 de milioane de dolari. 

Reamintim, o comisie din Camera Reprezentanților a votat ca declarațiile fiscale ale lui Donald Trump, dintr-un interval de șase ani, să fie făcute publice. Fostul președinte american s-a luptat ani de zile în timpul mandatului pentru ca aceste declarații să nu fie făcute publice.

Surse: Reuters, New York Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday